25 jaar innovatie & ontwikkeling op het gebied van cannabis.

MariPharm

Onze missie is om toonaangevend te blijven op het gebied van medicinale cannabis. MariPharm staat voor kwaliteit en effectiviteit. Middels innovatie, gekwalificeerd personeel en standaardisatie van de productie zal MariPharm enkel en alleen de producten van de hoogste kwaliteit op de markt brengen.

Sinds 1995 doet MariPharm onderzoek naar;

  • Genetica
  • Productie
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Verwerking en extractie
  • Productontwikkeling
Door samen te werken met wetenschappers, universiteiten, apotheken en innovatieve bedrijven is MariPharm volledig verticaal geïntegreerd binnen de keten van medicinale cannabis. MariPharm beschikt over een opiumontheffing voor wetenschappelijke doeleinden, een eigen laboratorium, internationale productielocaties en een wereldwijd distributienetwerk.

Geschiedenis

MariPharm is een innovatief, verticaal-geïntegreerd, fyto-farmaceutisch bedrijf en sinds 1995, in samenwerking met toonaangevende wetenschappers, apothekers en artsen, actief op het gebied van onderzoek naar de productie en verwerking van cannabinoïden. De opgedane kennis en ervaring resulteert in kwalitatief hoogstaande, veilige en effectieve producten.

Sinds 1995 is MariPharm toonaangevend geweest op het gebied van medicinale cannabis.

Ons verhaal

1995; Oprichting Maripharm

MariPharm wordt opgericht en voltooid haar eerste levering van Medicinale Graad Cannabis® (MGC®) aan de Nederlandse apotheek.

2002; Eerste opiumontheffing, specifiek voor Cannabis, ter wereld, vervaardigd door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

MariPharm krijgt van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eerste opiumontheffing ter wereld, gespecificeerd op Cannabis voor medicinale doeleinden. Deze opiumontheffing was onder andere bedoeld voor het produceren van Medicinale Graad Cannabis® (MGC®) voor klinisch onderzoek.

2002; Eerste legale export van Medicinale Graad Cannabis® (MGC®)

MariPharm verbrak het Enkelvoudige verdrag van New-York (1961) met het exporteren van 1kg Medicinale Graad Cannabis® (MGC®) naar Engeland, middels een vergunning van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

1995-2003; Enige leverancier Nederlandse apotheek

Tot aan 2003 was MariPharm de enige leverancier van Medicinale Graad Cannabis® (MGC®) en beleverde ongeveer 85% van alle Nederlandse apotheken.

2003; Research met TNO

MariPharm heeft samengewerkt met (meerdere afdelingen van) TNO. Dit resulteerde in de ontdekking van THC-A, waar sindsdien een patent op rust.

2005; Genetica

MariPharm brengt haar eerste genetica onder het Europees-kwekersrecht.

2007; GMP-certificering

MariPharm wordt GMP- en ISO-gecertificeerd (sinds 2003) voor het produceren van cannabisproducten & ontvangt tevens een registratie als geneesmiddelenfabrikant.

2008-2017; Consultancy

Medicinaal cannabis consultant voor bedrijven en overheidsinstanties uit onder andere: Nederland, Israël, Tsjechië, Canada, USA, Uruguay.